Archieffoto werkzaamheden Ooijen-Wanssum.
Archieffoto werkzaamheden Ooijen-Wanssum.

Tijdelijke afsluiting Ooijenseweg

Algemeen

In maart wordt de brug in Ooijen aangesloten op de Ooijenseweg. Om de aansluitingen te kunnen maken wordt de Ooijenseweg, ter hoogte van de nieuwe brug, van maandag 11 maart tot en met vrijdag 29 maart afgesloten.

De brug in Ooijen zorgt ervoor dat de omliggende dorpen bereikbaar blijven als de oude Maasarm bij hoogwater weer mee gaat stromen. De brug is ongeveer 200 meter lang en biedt straks uitzicht over de oude Maasarm en hoogwatergeul Ooijen.  Tijdens de afsluiting wordt lokaal verkeer vanuit Ooijen/Blitterswijck omgeleid via de Ganzenkampstraat en de Zeelberg. De omleiding voor lokaal verkeer vanuit Broekhuizen/Broekhuizenvorst gaat via de Beerendonckerweg en de Ganzenkampstraat. Vrachtverkeer wordt via de A73 en Tienray of de N270 (Wanssum) omgeleid. 

Naar verwachting duurt het realiseren van de aansluiting circa drie weken. Wanneer alles volgens planning verloopt, wordt de brug op vrijdag 29 maart opengesteld. Deze planning is indicatief en is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de weersomstandigheden. Tijdens de uitvoering staat de meest actuele informatie over eventuele wijzigingen in de planning en werkzaamheden op www.ooijen-wanssum.nl. Ook kunnen belangstellenden zich via de website inschrijven voor de nieuwsbrief. 

Begin februari zijn de bomen langs de Ooijenseweg, ter hoogte van de nieuwe brug, gekapt. Deze bomen stonden in de instroomopening van de oude Maasarm en op de locaties waar de dijken komen te liggen. Op de bastions en langs het nieuwe tracé van de Ooijenseweg worden nieuwe bomen geplant. Op sommige plekken moet de natuur wijken voor de gebiedsontwikkeling, maar er wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan het terugbrengen van nieuwe natuur. In totaal wordt er 340 hectare nieuwe natuur aangelegd, waarvan 2,3 hectare bos. 

Uit de krant