Carla Brugman zet de 100-jarige mevrouw Veldpaus-Thijssen in de bloemetjes.
Carla Brugman zet de 100-jarige mevrouw Veldpaus-Thijssen in de bloemetjes.

Eeuweling in de bloemetjes

Algemeen

Mevrouw Veldpaus-Thijssen vierde vrijdag haar 100e verjaardag. Locoburgemeester Carla Brugman bezocht haar in Zorgresidentie de Smakt, waar zij dit heugelijke feit vierde.

Mevrouw Veldpaus-Thijssen is geboren op 8 februari 1919 in Boxmeer, als vierde kind uit een rij van vijf. In haar geboortejaar werd de Eerste Wereldoorlog afgesloten door het tekenen van de vrede van Versailles en telde Nederland nog geen 7 miljoen inwoners. Ze woont sinds 1960 in Venray. Het gezin Veldpaus-Thijssen bestond uit vader, moeder en vijf kinderen. Later werd dit uitgebreid met 12 kleinkinderen en inmiddels 19 achterkleinkinderen. Ze woont sinds december 2012 in Zorgresidentie de Smakt. In het voorjaar zal ze samen met burgemeester Gilissen een beuk planten in het 'Honderdjarigenbos', gelegen in het stuifzandgebied aan de Parkweg. Bij de boom wordt een bordje geplaatst met daarop de naam en geboortedatum van haar. 

In 2011 heeft de gemeenteraad op voorspraak van burgemeester Gilissen het initiatief genomen voor het inrichten van een bos voor alle  honderdjarigen in de gemeente Venray. 

Uit de krant