Dorpscoöperatie Heide viert feest.
Dorpscoöperatie Heide viert feest.

Heide maakt kans op Appeltje van Oranje

Algemeen

Dorpscoöperatie Heide is donderdag samen met elf andere projecten doorgedrongen tot de finale van Appeltjes van Oranje 2019. De twaalf genomineerden horen tijdens de finaledag op 23 mei wie er gewonnen heeft. Drie projecten winnen uiteindelijk een Appeltje van Oranje en een cheque ter waarde van 15.000 euro.

"Dit is fantastisch", vertelt Ruud Michels van dorpscoöperatie Heide. "Het is een heel mooi compliment voor onze vrijwilligers. Dit hadden we niet verwacht." Het project uit Heide kreeg uiteindelijk zo'n 1100 stemmen. Ook kreeg de dorpscoöperatie een cheque ter waarde van 1500 euro. Dit jaar staan vrijwilligers centraal bij de Appeltjes van Oranje.

Dorpscoöperatie Heide doet met met de 'sleutel tot de schatkist van Heide'. Ieder huishouden heeft een USB-stick gekregen en vervolgens zijn daar de kwaliteiten van alle inwoners van Heide opgezet. In een grote kaartenbak zijn al deze kwaliteiten per inwoner terug te vinden. "Zo kunnen we elkaar helpen. We kregen positieve kritieken van de jury. Nu kunnen we rustig bijkomen voor de finale op 23 mei in paleis Noordeinde."

Uit de krant