Foto:archief Peel en Maas.
Foto:archief Peel en Maas.

Subsidietermijn herdenkingsplannen bevrijding verlengd

Algemeen

De commissie 'Venray viert 75 jaar vrijheid' heeft de termijn waarin initiatiefnemers subsidie kunnen aanvragen met een maand verlengd. Mensen die een idee hebben voor een activiteit in de periode tussen 18 oktober 2019 en 5 mei 2020 kunnen nu tot 15 maart hun plan indienen.

Eerdere deadline op 15 februari vinden veel initiatiefnemers te kort. Dat bleek tijdens de drukbezochte bijeenkomst vorige week in het gemeentehuis. Daar presenteerde de commissie de plannen die tot nu toe zijn ingediend rondom het thema 75 jaar vrijheid in Venray en Nederland. Ideeën zijn er genoeg, maar slechts een maand om die om te zetten in een plan met begroting, vond een aantal van hen te kort. In overleg met burgemeester Hans Gilissen besloot de commissie om de termijn te verlengen. In totaal heeft de commissie 25.000 euro subsidie te verdelen die de gemeente Venray beschikbaar heeft gesteld.

Een kleine honderd Venraynaren waren naar het gemeentehuis gekomen om te horen welke initiatieven er al zijn en om de eigen ideeën en plannen te presenteren en te delen. En ideeën zijn er genoeg. Tentoonstellingen, concerten, educatieve projecten en natuurlijk herdenkingen. Allemaal rond de drie subthema's: herdenken, overdenken en vieren. In oktober 2019 gaat het vooral om het herdenken van de bevrijding van Venray in oktober en november 1944. Op 5 mei 2020 wordt in Venray groots het officiële einde van de oorlog in Nederland gevierd. Tijdens de bijeenkomst werden al spontaan initiatieven aan elkaar geknoopt en samenwerkingen gesmeed. 

Uit de krant