De woning aan de Antoniusstraat 20 in Blitterwijck.
De woning aan de Antoniusstraat 20 in Blitterwijck.

Aangekochte woning Ooijen-Wanssum terug op de markt

Algemeen

De woning aan de Antoniusstraat 20 in Blitterwijck wordt per openbare inschrijving verkocht. De provincie Limburg zet het pand terug in de markt, nadat het eerder is verworven voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. De woning in Blitterswijck is destijds aangekocht omdat de maatregelen van de gebiedsontwikkeling van invloed waren op de bedrijfsvoering van het melkveebedrijf.

Voor de aanleg van de hoogwatergeul Wanssum waren zoveel gronden van het voormalige melkveebedrijf aan de Antoniusstraat nodig dat het bedrijf op deze locatie niet meer kon worden voortgezet. Daarom heeft de provincie Limburg destijds alle gronden inclusief de bedrijfswoning aangekocht. Het bedrijf is verplaatst naar een nieuwe locatie in Ysselsteyn, waar het weer een toekomstbestendig bedrijf is.  Door de provincie wordt nu overgegaan tot verkoop van de woning en de resterende gronden.

Het pand Antoniusstraat 20 in Blitterswijck betreft een vrijstaand woonhuis met bedrijfsgebouwen uit omstreeks 1927 op een perceel van 1.73.50 ha. Geïnteresseerden kunnen vrijdag 25 januari en zaterdag 26 januari 2019 van 11.00 uur tot 13.00 uur een kijkje nemen. Op donderdag 21 februari 2019 tussen 10.00 uur en 10.15 uur bestaat de mogelijkheid een bod uit te brengen. De gunning vindt plaats door de provincie Limburg. Meer informatie over het pand en het verkoopproces is te vinden op www.lassoo.nl, www.funda.nl of is te verkrijgen bij Projectbureau Ooijen-Wanssum (telefoon 0478-853888 of mail info@ooijen-wanssum.nl). 

Uit de krant