Logo peelenmaasvenray.nl
Rabobank-medewerkster Yvonne Wanten reikte de cheque uit aan Capricorn-secretaris René Poels en filmmaker Ruud Lenssen.
Rabobank-medewerkster Yvonne Wanten reikte de cheque uit aan Capricorn-secretaris René Poels en filmmaker Ruud Lenssen.

Rabobank steunt documentaire Ruud Lenssen

Het Rabobank Coöperatiefonds Horst-Venray steunt de documentaire die filmmaker Ruud Lenssen uit Horst maakt over het thema dementie. In het bijzonder volgt de filmmaker de verandering van zijn dementerende vader Jac en de worsteling van zijn moeder Ria als mantelzorgster en echtgenote. De Rabobank financiert de documentaire met een bedrag van 3.337 euro. 

De documentaire is een samenwerking tussen Ruud Lenssen Documentaires en de Stichting Capricorn uit Meerlo. Namens Rabobank Horst-Venray reikte medewerkster Yvonne Wanten een cheque uit aan secretaris René Poels (Capricorn) en filmmaker Ruud Lenssen. De documentaire heet 'Wei', doelend op het weiland waar vader Jac Lenssen door de jaren heen met hart en ziel 'boerde' en zijn pony's en vee verzorgde. Het was zijn lust en zijn leven. Toen eenmaal de dementie de kop op stak, kon hij de weg naar het weiland niet meer alleen vinden en moest zijn vrouw altijd mee. Naarmate het dementieproces vorderde, werd het steeds moeilijk voor Ruuds moeder.

De dag nadat de Rabobank cheque werd overhandigd, is vader Jac opgenomen in een verpleeghuis en heeft hij definitief afscheid moeten nemen van zijn Wei. De documentaire gaat naar verwachting najaar 2019 in première.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten