Afbeelding

Basisschool Merselo en D'n Hoek samen in één gebouw

Algemeen

SPOVenray en gemeenschapsgebouw D'n Hoek in Merselo hebben in samenwerking met de dorpsraad in Merselo een plan uitgewerkt voor een gemeenschappelijke accommodatie. Op dinsdag 18 december ondertekenden ze samen met de gemeente Venray een intentieovereenkomst, zodat ze hun plannen verder kunnen uitwerken.

Samenwerking en samenvoeging van de twee accommodaties onder één dak biedt voordelen, concludeerden de partijen enkel jaren geleden. Zowel gemeenschapsgebouw D'n Hoek als SPOVenray werkte aan ingrijpende bouwplannen in verband met achterstallig onderhoud, om energetische verbeteringen aan te brengen en om (toekomstige) exploitatieproblemen op te lossen. In samenwerking met de dorpsraad maken zij plannen concreet om de gedateerde basisschool De Lier in het centrum samen te voegen met gemeenschapsaccommodatie D'n Hoek bij de sportvelden. Door het samengebruik van ruimten kunnen de exploitatiekosten lager blijven, kan D'n Hoek straks 'schoon door de poort' én is het mogelijk het basisonderwijs in Merselo te borgen.

Wethouder Anne Thielen ondertekende de intentieovereenkomst namens de gemeente Venray. "We geven hiermee het vertrouwen aan de werkgroep. Door het gezamenlijk opstellen en ondertekenen van de intentieovereenkomst kunnen de partijen verder met het optimaliseren van hun plannen."

Op de foto: v.l.n.r. John van Dijck (namens dorpsraad Merselo) Marcel Reulen (namens SPOVenray), wethouder Anne Thielen en Theo Martens (namens Stichting Gemeenschappelijke Accommodaties

Uit de krant