Logo peelenmaasvenray.nl

Basisschool Merselo en D'n Hoek samen in één gebouw

SPOVenray en gemeenschapsgebouw D'n Hoek in Merselo hebben in samenwerking met de dorpsraad in Merselo een plan uitgewerkt voor een gemeenschappelijke accommodatie. Op dinsdag 18 december ondertekenden ze samen met de gemeente Venray een intentieovereenkomst, zodat ze hun plannen verder kunnen uitwerken.

Samenwerking en samenvoeging van de twee accommodaties onder één dak biedt voordelen, concludeerden de partijen enkel jaren geleden. Zowel gemeenschapsgebouw D'n Hoek als SPOVenray werkte aan ingrijpende bouwplannen in verband met achterstallig onderhoud, om energetische verbeteringen aan te brengen en om (toekomstige) exploitatieproblemen op te lossen. In samenwerking met de dorpsraad maken zij plannen concreet om de gedateerde basisschool De Lier in het centrum samen te voegen met gemeenschapsaccommodatie D'n Hoek bij de sportvelden. Door het samengebruik van ruimten kunnen de exploitatiekosten lager blijven, kan D'n Hoek straks 'schoon door de poort' én is het mogelijk het basisonderwijs in Merselo te borgen.

Wethouder Anne Thielen ondertekende de intentieovereenkomst namens de gemeente Venray. "We geven hiermee het vertrouwen aan de werkgroep. Door het gezamenlijk opstellen en ondertekenen van de intentieovereenkomst kunnen de partijen verder met het optimaliseren van hun plannen."

Op de foto: v.l.n.r. John van Dijck (namens dorpsraad Merselo) Marcel Reulen (namens SPOVenray), wethouder Anne Thielen en Theo Martens (namens Stichting Gemeenschappelijke Accommodaties

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten