Logo peelenmaasvenray.nl

Fietspad door Vlakwaterbos

De gemeente Venray gaat een fietspad aanleggen door het Vlakwaterbos. Het half verharde pad verbindt de Weg in den Berg in Veltum met Aan den Dril in Vlakwater.

Directe aanleiding voor de aanleg is de veiligheid: het is veiliger voor fietsers dan het hobbelige onverharde pad dat er nu ligt. Het pad is ook een veilig alternatief voor de fietspaden langs de Westsingel en een kortere verbinding tussen Veltum met het winkelcentrum en de scholen en het ziekenhuis.

De gemeente heeft gekozen voor een half verhard fietspad omdat de aanleg vooruitloopt op de visie voor het hele Vlakwatergebied. De Vlakwaterbossen aan de zuidwestkant van Venray zijn bij inwoners van Venray in trek om te fietsen en te wandelen, maar hoe het gebied eruit gaat zien en wat er mag en kan, ligt nog niet vast. Als in de visie Vlakwater geen plek is voor een fietsverbinding, kan het half verharde pad gemakkelijk worden verwijderd. Afhankelijk van het weer en eventuele bezwaren tegen het fietspad kan de aanleg eind januari beginnen. Het fietspad is bedoeld voor fietsers met een gewone of een elektrische fiets, voetgangers en scootmobielen. Voor snelle e-bikes, brommers en scooters is het pad verboden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten