Logo peelenmaasvenray.nl
Aanplant van de honingboom bij Deken Thielenstraat 16 in Venray door Mart Wismans, voorzitter imkersvereniging regio Venray, wethouder Martijn van der Putten en Rabobank-directievoorzitter Angelique Jansen. Foto: Marcel Aerts.
Aanplant van de honingboom bij Deken Thielenstraat 16 in Venray door Mart Wismans, voorzitter imkersvereniging regio Venray, wethouder Martijn van der Putten en Rabobank-directievoorzitter Angelique Jansen. Foto: Marcel Aerts.

Rabobank Horst Venray plant honingboom in Venray

Op woensdag 12 december plantte Rabobank Horst Venray samen met de gemeente en imkersvereniging Venray een honingboom aan de Deken Thielenstraat in Venray. Aanleiding is de heropening van het vernieuwde Rabobankkantoor aan het Schouwburgplein in Venray eerder dit jaar. Als maatschappelijke bank wil de Rabobank ook iets doen voor de gemeenschap, een bijdrage leveren aan deze regio. Dat doet ze door 32 honingbomen te planten, één in elke dorpskern van het werkgebied. De Rabobank draagt hiermee bij aan de al geleverde inzet in deze regio voor het bevorderen van de bijenpopulatie.

Angelique Jansen, directievoorzitter van Rabobank Horst Venray plantte de boom in Venray: "Met het planten van de honingbomen willen wij ons bescheiden steentje bijdragen aan 'Growing a better world together', aan een betere wereld." De honingbomen in Well, Wellerlooi en de gemeente Venray worden deze maand geplant. In Horst aan de Maas gaat Rabobank in samenwerking met Stichting Landschap Horst aan de Maas de bomen planten tijdens de nationale boomfeestdag op woensdag 13 maart 2019. Deze maatschappelijke honingbomenactie is mogelijk door de samenwerking met gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Bergen, dorpsraden, Stichting Landschap Horst aan de Maas, imkerverenigingen van Venray en Horst en lokale bedrijven.

De gemeenten dragen het bevorderen van de bijenpopulatie eveneens een warm hart toe. De gemeente Venray maakt zich al lang sterk voor de bij. "We weten dat de bijenstand al een hele poos achteruit gaat. Daarom heeft de gemeente Venray vorig jaar bij de provincie gepleit voor een bijvriendelijk Limburg", vertelt wethouder Martijn van der Putten. "Het planten van de honingbomen, die in de nazomer bloeien, is in de ontwikkeling die 'bijen-wethouder' Carla Brugman nastreeft, een superidee", vindt Martijn van der Putten.

In de nazomer zijn er weinig bloeiende planten. De honingboom (Sophora japonica) is een boom uit de vlinderbloemenfamilie en bloeit juist in deze periode. Daarmee is de honingboom een uitermate belangrijke drachtplant voor gezonde winterbijen. De bomen kunnen 15 tot 20 meter hoog worden. Angelique Jansen: "Het planten van bomen is ook goed voor ons. Uit onderzoek blijkt dat mensen die in een groene omgeving wonen minder last hebben van depressies, diabetes, astma en stress. Wat goed is voor de bijen, is dus ook goed voor ons."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten