Burgemeester Hans Gilissen zet Bert  Janssen in het zonnetje. Foto Hoedemaekers Venray
Burgemeester Hans Gilissen zet Bert Janssen in het zonnetje. Foto Hoedemaekers Venray

Bronzen Waarderingspenning voor Bert Janssen

Algemeen

Na vijf jaar presidentschap en zestien jaar in het bestuur, neemt Bert Janssen (62) afscheid van het bestuur van harmonie Euterpe. Bij zijn afscheid reikte burgemeester Hans Gilissen hem de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray uit.

Zijn zestienjarige bestuurslidmaatschap van Euterpe voerde Bert Janssen langs de muziekcommissie, de dirigentencommissie en het vicevoorzitterschap naar het presidentschap van de Venrayse koninklijke harmonie. Ook vertegenwoordigde hij Euterpe in de Federatie Venrayse Muziekgezelschappen.

Jarenlang was Bert Jansssen –zelf prins in 1987- de verbindende factor tussen Euterpe en vastelaovesvereniging De Piëlhaas bij  de voorbereidingen van de vastelaovesmissen in de Grote Kerk en de vastelaovesconcerten in de Venrayse schouwburg. Samen met de muziekcommissie organiseerde hij vele evenementen en  concerten, waarbij hij zelf ook vaak als ceremoniemeester optrad.

Ook was hij (mede-)kartrekker van Maatschappelijk Verantwoord Verenigen, een gezamenlijk project van harmonie, gemeente en Synthese. Met oog voor de toekomst speelde hij ook een belangrijke rol in het onderzoeken van samenwerkingsmogelijkheden tussen diverse muziekgezelschappen. Ook coacht hij jonge bestuursleden, wat erg gewaardeerd wordt. 'Bert weet als geen ander mensen te verbinden', zeggen mensen die hem kennen.

Redenen genoeg voor het college van B en W om Bert Janssen de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray toe te kennen.

Uit de krant