Wout Poels kon zich niet van voren laten zien op het WK, maar desondanks genoten zijn fans met volle teugen.
Wout Poels kon zich niet van voren laten zien op het WK, maar desondanks genoten zijn fans met volle teugen.

"Wout zal flink balen"

Sport

Ruim veertig supporters van Wout Poels arriveerden zaterdagavond per bus in de buurt van Innsbruck, waar zondag het WK wielrennen werd gehouden. 

Onder de supporters is onder meer sportwethouder Anne Thielen van de gemeente Venray en de moeder van Wout, Wilhelmien Poels. Zij zou eerst niet meegaan. Namens de fanclub reisden voorzitter Jos Waals en secretaris René Poels in de touringcar mee. Een delegatie van het bestuur reisde voorop en was al in Innsbruck toen de supporters  arriveerden. Na een gezamenlijk diner en ontbijt vertrok de bus zondagmorgen om 8.15 uur naar het WK-parcours.

Wout Poels maakte deel uit van een sterke Nederlandse ploeg. Het parcours, met enkele steile hellingen, leek op het lijf geschreven van de Sky-renner uit Blitterswijck, die de verwachtingen echter niet waar kon maken. Ruim 40 kilometer voor de finish moest Poels de groep met favorieten verrassend al laten gaan.

Alejandro Valverde pakte de wereldtitel. De Spanjaard klopte in een kopgroepje van vier onder anderen Tom Dumoulin. Ondanks de teleurstelling over het vroegtijdig afhaken van Wout Poels was de stemming onder zijn supporters toch opperbest. "Maar Wout zal flink balen", meent René Poels. 

Foto's: Christ van den Munckhof/ Peel en Maas.




Op weg naar het parcours
Samen op de foto in Innsbruck.
Wout Poels fietste al snel rond in verslagen positie.
Hectiek na de zege van Valverde.
De analyse na afloop van een aantal Wout Poels-fans.

Uit de krant