Afbeelding

GPV houdt enquête over toegankelijkheid

Algemeen

 Is Venray toegankelijk voor iedereen? Het GehandicaptenPlatform Venray (GPV) gaat op vrijdag 5 oktober burgers hierover hun mening vragen.

Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije tijd vul je zelf in, je doet de dingen die je zelf wilt doen. Voor bijna 20 procent van de mensen is dit echter geen vanzelfsprekendheid. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid, van maandag 1 tot zaterdag 6 oktober, is er landelijk aandacht voor toegankelijk recreëren met als thema Lekker vrij. Doen wat je zelf wilt.

Op vrijdag 5 oktober, tijdens de koopavond tussen 17.00 en 21.00 uur, houden vrijwilligers van het GehandicaptenPlatform Venray (GPV) een enquête houden onder het winkelend publiek. Ook burgemeester Hans Gillissen en wethouder Anne Thielen gaan van 17.15 tot 18.15 uur meehelpen bij het enquêteren.

Hiermee onderstrepen zij dat ook de gemeente Venray zich wil inzetten voor een toegankelijk Venray voor Iedereen. Wat is de mening van de Venrayse bevolking over toegankelijkheid? Wat gaat er goed? Wat kan worden verbeterd? Het GPV wil dit graag aan de hand van enkele vragen duidelijk krijgen.

Uit de krant