Venrays Verleden 7 krijgt een herdruk.
Venrays Verleden 7 krijgt een herdruk.

Herdruk Venrays Verleden 7

Algemeen

In 2003 verscheen onder auspiciën van het Historisch Platform Venray (HPV) het eerste deel van Venrays Verleden, een reeks boeken met artikelen over de Venrayse cultuurhistorie en het culturele erfgoed.

De uitgave van dit eerste deel was een doorslaand succes. Zowel de eerste als de tweede oplage was in korte tijd uitverkocht. Vervolgens werd ongeveer elke twee jaar een volgend deel van Venrays Verleden uitgebracht en momenteel werkt de redactie alweer aan de voorbereiding van deel 9, dat naar alle waarschijnlijkheid in maart 2020 zal verschijnen.

Op 30 november 2015 vond tijdens de algemene ledenvergadering van het HPV de presentatie plaats van deel 7. Omdat het boek ongeveer twee jaar later niet meer verkrijgbaar was, maar er wel nog veel vraag naar was, heeft het HPV-bestuur onlangs besloten dat er van deel 7 een herdruk van honderd exemplaren komt. Venrays Verleden 7 kost € 15,-  en komt te koop via het secretariaat van het HPV en via Boek- en kantoorvakhandel Roojboek.  Via secretariaat@historischplatformvenray.nl of telefonisch 0478 586833 kan het boek worden gereserveerd.

De delen 2 t/m 6 zijn nog verkrijgbaar en kosten € 10,- per exemplaar. Het in 2018 verschenen deel 8 is te koop voor € 15,-. Deel 1 is in boekvorm niet meer verkrijgbaar. Omdat hiernaar nog regelmatig vraag is, zijn de artikelen uit dit eerste deel gepubliceerd op RooyNet.


Uit de krant