Huub Stevens werd vrijdagavond in het zonnetje gezet. Foto: Hoedemaekers Venray.
Huub Stevens werd vrijdagavond in het zonnetje gezet. Foto: Hoedemaekers Venray.

Bronzen Waarderingspenning voor Huub Stevens

Algemeen

Huub Stevens (53) heeft vrijdag de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen van burgemeester Hans Gilissen. Dat gebeurde tijdens de Sint Jansviering van Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan in de Grote Kerk  in Venray.

Huub Stevens kreeg de onderscheiding voor zijn grote bijdrage aan het sportieve en culturele welzijn  van de jeugd. Stevens is in Venray maatschappelijk actief en was dat eerder ook in de regio Deventer. In de jaren negentig organiseerde hij onder meer meerdere Wereldjamborees van scouting,  waar hij meer dan 2000 jongeren onder zijn  leiding had. Ook het jeugdcarnaval draagt hij een warm hart toe. Hij was tevens medeoprichter van het allochtone zaalvoetbalteam Boca Junior, waarmee hij uiteindelijk in de hoofdklasse terechtkwam.

In 2004 trad hij met zijn familie toe tot Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray. In 2008 kwam Huub Stevens vervolgens als stagiair in het bestuur met als hoofdtaak de jeugdontwikkeling. Vanaf dat moment was er sprake van een stabiel jeugdbeleid, met als hoogtepunt de jaarlijkse jeugdkampen. In juli 2018 wordt er een groot tienjarig jubileumkamp gehouden waarop afscheid genomen wordt van Huub Stevens als organisator. Wel blijft hij actief als vertrouwenspersoon. Enkele maanden na zijn toetreding tot het bestuur nam hij bovendien de functie van secretaris op zich. Begin 2019 zal hij deze functie neerleggen. Zijn grootste project is ongetwijfeld de realisatie van het zogeheten Schutterspad, een educatieve wandeltocht, waarin op een speelse manier iedereen kennis kan maken met het schutters- en gildewezen. Huub Stevens is tevens sinds 2016 bondsbestuurder van de schuttersbond Juliana, waar hij (vanzelfsprekend) de portefeuille jeugdzaken voor zijn rekening neemt.

De Waarderingspenning van de gemeente Venray is bedoeld voor personen die zich op een zeer uitzonderlijke wijze inzetten voor de gemeenschap bij een vereniging of instelling en is bedoeld als teken van dank en waardering. 

Uit de krant