De Peelkorf besluit met verlies, geen promotie Oranje Wit

Algemeen

De Peelkorf verloor zondag het laatste duel in de topklasse van Rosolo.

De gasten uit Reusel waren met 10-12 net te sterk voor de Ysselsteynse ploeg, die goed aan de wedstrijd begon en halverwege met 6-4 leidde. Na de 10-7 nam Rosolo het initiatief en werd het spel bij De Peelkorf minder, waardoor de gasten in de slotfase nog vijf keer wisten te scoren. De Peelkorf speelt ook volgend seizoen in de topklasse. Doelpunten De Peelkorf: Linda Verlijsdonk (4), Marly van Asten (2), Lisa Verlijsdonk (2), Tina Janssen en Rozan Romme.

Oranje Wit blijft hoofdklasser. De Leunse korfbalsters verloren zondag met 10-12 van Stormvogels en missen door dit verlies de vierde plek, die recht geeft op promotie.  Bij de rust leidde de thuisploeg nog met 7-6. Beide ploegen kregen ook in de tweede helft veel kansen, maar Stormvogels was in die fase van de spannende wedstrijd  trefzekerder dan Oranje Wit en dat maakte het verschil. Oranje Wit eindigde door de nederlaag als vijfde, Altior, ODC, Heumen en Stormvogels promoveren naar de topklasse.

Doelpunten Oranje Wit: Dionne Drabbels (3), Maureen Drabbels (2), Nathalie Loenen (2), Aniek Drabbels (2), Steffie van Rooij, Kim Hendrix en Janne Gellings.