Aan de slag in de keuken. Links wethouder Anne Thielen.
Aan de slag in de keuken. Links wethouder Anne Thielen.

High tea voor mantelzorgers geslaagd

Algemeen

Hartgroep Nederland hield afgelopen zaterdag in Venray een tweetal activiteiten, waaronder een High Tea Workshop en een Mantelzorg High Tea.

De werkgroep Hartgroep Mantelzorgproject nodigde in samenwerking met het Steunpuntmantelzorg Venray alle Venrayse mantelzorgers uit om deel te nemen aan een welverdiende high tea in Grieks restaurant Corfu in Venray. Het is de bedoeling van de Hartgroep dat deze Mantelzorg High Tea voortaan ieder jaar in mei wordt gehouden, zodat de Venrayse mantelzorgers niet één, maar twee keer per jaar in het zonnetje worden gezet. Het bestuur van de Hartgroep en Steunpuntmantelzorg zijn blij met het succes van, en de waardering van de mantelzorgers voor, deze Mantelzorg High Tea. 

Tachtig mantelzorgers waren van de partij, soms samen met diegene aan wie zij mantelzorg verlenen. Een paar mantelzorgers namen ook deel aan de hightea-workshop die eraan voorafging. Zij bereidden, in de ochtend geholpen door wethouder Anne Thielen,  nagenoeg de hele Mantelzorg High Tea voor. Marijke Hoogink van Sugar Sweet Company uit Venray leidde de workshop en bakte een avond eerder alle taarten. Bestuursleden en vrijwilligers van de Hartgroep hebben geholpen met de bediening tijdens de Mantelzorg High Tea. Zonder de hulp van vele sponsoren, waaronder nagenoeg alle Venrayse supermarkten en warme bakker Degen uit Overloon, was dit niet mogelijk geweest.



Uit de krant