Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Garagesale in Brukske

Algemeen

Op zondag 6 mei vindt voor de tweede keer een garagesale plaats in de Venrayse wijk Brukske. Van 10.00 tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom om heerlijk te snuffelen tussen de spulletjes die worden aangeboden.

De deelnemende straten zijn herkenbaar aan ballonnen aan het straatnaambord. "Het concept is hetzelfde als vorig jaar", zegt Gerda Wolters, een van de organisatoren van de garagesale. "Alle straten in het Brukske mogen meedoen. Voor het huis, op de stoep of in de garage worden spullen uitgestald die verkocht worden. En de entree is vrij."

Het fenomeen garagesale is niet nieuw. Gerda Wolters nam vorig jaar samen met Miranda Daenen het initiatief om ook in de wijk Brukske een verkoopdag te houden. "Het was bijzonder geslaagd. We hopen dat ook dit jaar veel mensen de weg naar de deelnemende straten weten te vinden."

Er is zondag een keur aan tweedehands producten die tegen interessante prijzen worden aangeboden. Van speelgoed en kleding tot kunst, boeken, servies en curiosa. Bewoners stellen hun garage open of verkopen vanuit hun oprit, voortuin en trottoir hun spullen. De garagesale heeft ook nog een tweede aspect. "Met deze activiteit hopen we de saamhorigheid onder de bewoners in de wijk te bevorderen.

Uit de krant