Wethouder Anne Thielen met twee enthousiaste sporters.
Wethouder Anne Thielen met twee enthousiaste sporters.

Gratis sporten met de beweegpas

Algemeen

Inwoners van Venray van 55 jaar en ouder kunnen vanaf nu laagdrempelig kennismaken met allerlei sporten. Met de beweegpas kunnen zij vier keer gratis deelnemen aan een les of training bij een beweegaanbieder in de gemeente Venray. De gemeente wil hiermee meer mensen aan het sporten of bewegen krijgen.

Voordelen sporten
Door de beweegpas maken inwoners niet alleen kennis met verschillende sporten maar ook met trainers en medesporters. Wethouder Anne Thielen: "Sociale contacten worden zo vergroot, een belangrijk doel van de beweegpas. Ook in Venray voelen ouderen zich eenzaam. Door te sporten komen mensen uit een sociaal isolement. Daarnaast voelen mensen zich door te sporten fysiek beter en verkleinen ze de kans op bijvoorbeeld overgewicht of diabetes."

De beweegpas
De Beweegpas is geldig tot en met 31 december 2019 en is op te halen bij de deelnemende sportaanbieders. De pas ligt ook klaar bij het VVV Kantoor, het gemeentehuis en diverse fysiopraktijken. Een complete locatielijst staat op https://www.venraybeweegt.nl/beweegpas. Daar staat ook welke sportaanbieders meewerken en hoe men de beweegpas kan gebruiken.

Afbeelding

Uit de krant