Afbeelding

Sterk Manual boekt krappe overwinning

Algemeen

De handbalsters van Manual waren zondagmiddag te sterk voor MEOS 2. De Venrayse ploeg won in Nederweert met 20-22.

Manual was niet compleet en het team werd aangevuld met José Kessels. Desondanks begon de ploeg moeizaam aan het duel. Manual keek al vrij snel tegen een 4-1 achterstand aan. Na tien minuten kwamen de bezoekers dankzij drie treffers van Kessels langszij. Daarna bleven beide teams goed scoren, maar het vertrouwen bij Manual groeide. Dat resulteerde in een 10-8 voorsprong na een helft handballen.

Na rust begon Manual weer stroef aan de wedstrijd. De tegenstander scoorde daardoor gemakkelijk. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en Manual keek al snel tegen een 14-11 achterstand aan. Door hard werken kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Aan de hand van Karlijn van Els en goed keeperswerk van Jonna Kessels kwam Manual beter in de wedstrijd. Uiteindelijk trokken de Venrayse handballers de wedstrijd naar zich toe.

De doelpunten van Manual werden gemaakt door Joy Jakobs (8x), Karlijn van Els (5x), José Kessels (3x), Maaike Lipman (3x), Jantine Rongen (2x) en Loes van Dijk.