Martijn Schütte scoorde zaterdagavond vier keer voor Manual, maar ging onderuit in de handbaltopper. Foto: Henk Lammen

Klinkende zege voor Manual

Algemeen

De handballers van Manual wonnen zondagmiddag op bezoek bij Acritas in Bakel. De Venrayse ploeg was met 7-24 (3-15) veel te sterk voor de Brabanders.

Vanaf de eerste minuut vormden de bezoekers een sterk verdedigingsblok. De thuisploeg beet zich telkens stuk op de sterke verdediging. Na enkele minuten kwam de Manuel al op een riante 4-0 voorsprong. De keepers Ronald de Haan en Jarno Wolfs stonden uitstekend hun mannetje en na twintig minuten handballen wist Acritas slechts twee keer het net te vinden. Coach Maciej Garkowski was dan ook erg tevreden over de eerste helft.

In de tweede helft was de sfeer in de wedstrijd compleet anders. Acritas speelde een stuk harder. Dat resulteerde onder meer in een blessure voor Manual-handballer Peter van Eijk. Toch bleven de bezoekers vakkundig jagen op meer doelpunten. Dat leverde een aantal mooie doelpunten op. Onder meer Mel Aelmans maakte een schitterend doelpunt.

Op zaterdagavond 27 januari speelt Manual om 21.20 uur in de Wetteling in Venray tegen Jupiter'75 uit Eersel. De doelpunten werden gemaakt door Martijn Schutte (7x), Bennie Beekers, Mel Aelmans (4x), Jan Vorstenbos (2x), Maarten Lucassen (2x), Mohammad Jamal Beik, Bryan van Kol (2x), Kingsley Lamptey (3x), Joost Ueberbach en Paul Stroy.