Jolande Tijhuis zet Guus Loenen in de bloemetjes.
Jolande Tijhuis zet Guus Loenen in de bloemetjes.

Vincent van Gogh reikt Theod'Oor uit

Venray

Zondag 2 oktober hebben Margriet Czinder, voorzitter familieraad, en Jolande Tijhuis (foto rechts), bestuursvoorzitter Vincent van Gogh, de Theod'Oor uitgereikt aan Guus van Loenen.

Dit gebeurde tijdens een high tea voor mantelzorgers, familieleden en naasten van cliënten in de kapel van het St. Annapark in Venray.

Een korte samenvatting uit de toespraak van Margriet Czinder, voorzitter familieraad: "Een rustige en prettige uitstraling, evenwichtig en een luisterend oor voor iedereen, uitermate belangrijk als familievertrouwenspersoon. Guus heeft een toegevoegde waarde als het gaat om het familiebeleid binnen Vincent van Gogh en als klankbord voor de familieraad Daarom willen wij Guus met deze Theod'Oor graag hartelijk danken voor zijn bijdrage, ook al weten we dat in het middelpunt van de belangstelling staan niet zijn voorkeur heeft."

Vincent van Gogh reikt de Theod'Oor jaarlijks uit. Het is een oprechte waardering voor iemand die zich inzet voor de familie, mantelzorgers van cliënten, het familiebeleid uitdraagt of op welke wijze dan ook een positieve bijdrage levert aan het belang en de rol van familie of naasten in behandeling en begeleiding bij Vincent van Gogh. De prijs kan gaan naar een van de medewerkers, een team, maar ook een vrijwilliger of andere voorloper of kartrekker. In elk geval iemand die ervoor zorgt dat de aandacht op het onderwerp gevestigd is en de rol van familie een warm hart toedraagt.

Anne Haeyen, beeldend kunstenares uit Venray, heeft de Theod' Oor in 2014 ontworpen. Theo staat voor Theo van Gogh, de jongere broer van Vincent die er ook in moeilijke tijden, met vele psychische problemen, altijd was voor zijn broer. Vervolgens staat het oor voor het oor in het logo van Vincent van Gogh. Een luisterend oor zijn voor mensen die het nodig hebben, hierbij zijn familie of mantelzorgers bij uitstek de mensen met dit luisterend oor. Dit komt de cliënt zeker ten goede in het herstelproces.
 

Uit de krant