Demi uit Leunen neemt deel aan de internationale Hochsprung Meeting in Viersen.
Demi uit Leunen neemt deel aan de internationale Hochsprung Meeting in Viersen.

Demi Boom naar hoogspringwedstrijd Viersen

Sport

Demi Boom is uitgenodigd voor het voorprogramma van de prestigieuze Hochsprung Meeting, een internationale topwedstrijd waaraan meerdere olympiërs meedoen, op zondag 24 juli in het Duitse Viersen.

De 14-jarige meerkampster uit Leunen, lid van ATV Venray, kruist tijdens dit toernooi de degens met vooral Duitse toptalenten onder de 23 jaar. Met haar 14 jaar is Demi Boom de jongste vrouwelijke deelneemster. Ze sprong afgelopen jaar bij het hoogspringen een nieuw pr: 1.70 meter. "Normaal train ik als meerkampster op zeven onderdelen, maar ik zal met het oog op dit sterk bezette toernooi de komende twee weken meer gaan oefenen op het hoogspringen. Ja, het is erg bijzonder dat je voor dit internationale hoogspringtoernooi wordt uitgenodigd." Het hoofdprogramma in Viersen is een wedstrijd in de categorie mannen met dertien deelnemers. Negen van hen zijn ook te bewonderen op de Olympische Spelen, onder wie de Duitse kampioen Onnen die afgelopen week op het EK in Amsterdam nog derde werd.

"De sfeer bij deze wedstrijd moet erg indrukwekkend zijn en het is superleuk dat ik dat mag meemaken. Een geweldige ervaring", aldus Demi Boom.

Uit de krant