Mantelzorgwaardering aanvragen

Algemeen

De gemeente Venray vindt het belangrijk dat mantelzorgers gewaardeerd worden voor hun inzet. Daarom kunnen inwoners van Venray die mantelzorg ontvangen de mantelzorgwaardering voor hun mantelzorger(s) aanvragen. Voor dit jaar is dat een bedrag van 65 euro.

Mantelzorger(s) komen alleen voor de mantelzorgwaardering in aanmerking als zij langer dan drie maanden minimaal acht uur per week zorg verlenen aan een inwoner van Venray. De persoon die de mantelzorg ontvangt kan via het online aanvraagformulier op de website van de gemeente Venray de mantelzorgwaardering aanvragen. Aanvragen kan tot 1 oktober 2016. Als aan de voorwaarden wordt voldaan ontvangt de aanvrager een geldbedrag van 65 euro om te besteden aan zijn of haar mantelzorger(s). De betaling vindt plaats rond de Dag van de mantelzorg op 10 november 2016.

Vragen over de mantelzorgwaardering of andere vragen op het gebied van mantelzorg? Neem contact op met het Steunpunt Mantelzorg Venray. Dit kan door een e-mail te sturen naar mantelzorg@venray.nl of te bellen naar (0478) 52 33 33 (kies in het keuzemenu voor toets 1).

Uit de krant