Afbeelding

Politie lost schoten bij aanhouding verdachte

Algemeen

De politie heeft maandagmiddag rond 16.30 uur schoten gelost bij een aanhouding van een verdachte in het centrum van Venray. De bestuurder werd door de politie achtervolgd, nadat hij eerder in Blitterswijck een auto had gestolen.

De politie kreeg een melding van een autodiefstal vanaf een afgesloten oprit bij een woning aan de Mgr. Martensstraat in Blitterswijck. De dader kwam binnen door een ruit van de woning met een steen in te gooien. Vervolgens pakte hij de sleutel van de auto en reed een hek van de parkeerplaats voor het huis omver. Een politiepatrouille zag de auto, een Audi, even later rijden en zette de achtervolging in richting het centrum van Venray. Er zijn bij het incident, dat ter hoogte van de Leeuwstraat plaatsvond, geen gewonden gevallen. 

Voordat de autodief kon worden aangehouden, zijn meerdere schoten gelost, vermoedelijk ter hoogte van de Deurneseweg en Henri Dunantstraat.  De man is overgebracht naar het politiebureau. In het centrum is onder meer de Leeuwstraat voorlopig afgesloten vanwege het politieonderzoek. Ook is de N270 - Deurneseweg in beide richtingen afgesloten. Schademeldingen en/of tips kunnen worden doorgegeven via het telefoonnummer 09008844. Foto's woning Wim Wijnhoven, foto auto (beneden) Hoedemaekers Venray. 




Uit de krant