Afbeelding

Zelfstandig reizen voor leerlingen met een handicap

Algemeen

De gemeente Venray biedt een cursus aan waarin leerlingen met een handicap leren om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen. Bij voldoende deelname start de cursus aan begin van het nieuwe schooljaar (2016-2017).

Dagelijks gaat een groot aantal kinderen met een handicap met een taxi naar school. De kosten van dit vervoer worden vergoed door de gemeente.  Maar voor sommigen zou reizen per fiets of met het openbaar vervoer van en naar school wellicht ook passend zijn. In 2014 en 2015 is daarom een project gestart om te ontdekken of de leerling in relatief korte tijd kan leren zelfstandig van en naar school te reizen. Met een positief resultaat. Daarom start in het schooljaar 2016-2017 een nieuwe cursus. De cursus is bedoeld voor kinderen met een lichamelijke/psychische handicap, die nu nog met een taxi naar school worden vervoerd. Deelname aan het project is gratis. Aanmelden kan tot 1 juni 2016. De kosten van bus en/of trein worden vergoed.

Aanmelden voor de cursus kan via gemeente@venray.nl, vermeld bij het onderwerp 'OV-cursus voor leerling met handicap'. Of bel met de gemeente Venray, (0478) 52 33 33.

Uit de krant