het zwemteam Swimmac , allemaal potentiële deelnemers voor de komende Olympische Spelen.  Dion Dreesens staat derde van rechts.
het zwemteam Swimmac , allemaal potentiële deelnemers voor de komende Olympische Spelen. Dion Dreesens staat derde van rechts.

Records voor Dion Dreesens

Algemeen

Een week na het missen van de kwalificatie voor de Olympische Spelen, op een halve seconde na op de 200 meter vrije slag, wist Dreesens tijdens de NCAA in Indianapolis (USA) wel te pieken op de titelstrijd voor het kampioenschap tussen de  Amerikaanse universiteiten uitkomend in division 2.
 

Hij won overtuigend de 200 en 500 yard vrije slag en wist hierop een nieuw record te zwemmen. Het estafetteteam van de Queens University uit North Carolina won onder zijn aanvoering niet alleen de 4 maal 200, maar wist ook hierop een nieuw record te behalen. De 1000 yard werd ook door de 22-jarige Venraynaar gewonnen en er was een de derde plaats voor hem weggelegd op de 100 yard vrije slag.
 

Op basis van zijn prestaties werd Dreesens tot  'Swimmer of the Year ' verkozen. Zowel het vrouwenteam als  de mannen van Queens werden kampioen van 2016. Vorig jaar wist Queens voor het eerst in de historie dit kampioenschap te behalen en het dit jaar dus te verlengen. Het seizoen van het zwemmen voor de universiteit is hiermee voorbij.  Dreesens traint verder met het Eliteteam SwimMac uit Charlotte. De Venrayse zwemmer  krijgt namelijk nog op het EK te London in mei een kans om zich individueel te plaatsen voor de Olympische Spelen komende zomer in Rio de Janeiro. Hij maakt sowieso deel uit van het Nederlands estafetteteam.

Uit de krant