'Geen ingreep in parkeerproef'

Algemeen

Het college heeft niet ingegrepen tijdens de eerste parkeerproef. Dat stelt verkeerswethouder Ike Busser (Samenwerking). Half januari besloot het college plotseling de parkeerwachters weer op pad te sturen vanwege de toenemende overlast van foutgeparkeerde auto's.

Daardoor is de proef met gratis parkeren in het centrum van Venray mislukt. Die conclusie trekken Samenwerking en SP. De proefperiode liep van 18 november tot 1 februari. Door de parkeerwachters weer in te schakelen, zijn de (nadelige) effecten van het gratis parkeren niet goed zichtbaar meer, vinden de twee partijen. Samenwerking verweet het college ook dat er geen enkel overleg is geweest met de politiek. "U verandert eenzijdig de spelregels", zei fractieleider Martin Leenders. 

Daar is Ike Busser het niet mee eens. Hij verklaarde dat de parkeerwachters al vier weken voor de ingangsdatum van 18 november 'uit het straatbeeld zijn gehouden'. "Omdat ze hun werk niet meer fatsoenlijk konden doen. Ze werden heel agressief bejegend doordat mensen wisten dat het betaald parkeren toch zou worden afgeschaft."

Donderdag in Peel en Maas meer informatie.

Uit de krant