Myrthe Moorrees, foto: Goalphoto.
Myrthe Moorrees, foto: Goalphoto.

Myrthe Moorrees stand-by voor Oranje

Algemeen

Myrthe Moorrees uit Venray behoort niet tot de selectie voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT). Bondscoach Arjan van der Laan heeft haar wel uitgenodigd voor het  tweede tweedaags trainingskamp, dat komende maandag en dinsdag in het kader van de voorbereiding van het Nederlands vrouwenvoetbalteam op het olympisch kwalificatietoernooi wordt belegd. "Ik sta voor het OKT op de stand-bylijst", zegt de voetbalster van PSV.

Middenveldster Myrthe Moorrees, die dit seizoen al zeven keer scoorde voor PSV, nam op 15 en 16 februari in Ermelo al deel aan het eerste tweedaags trainingskamp, bestemd voor internationals die actief zijn in de Eredivisie of momenteel in Nederland trainen. 

Het OKT vindt van 2 tot en met 9 maart  plaats in Den Haag en Rotterdam.  Oranje trapt op woensdag 2 maart af tegen de Zwitserse voetbalbalvrouwen in het stadion van ADO Den Haag. Zaterdag 5 maart neemt de ploeg het op het Kasteel in Rotterdam op tegen Noorwegen. Het laatste duel met Zweden wordt op woensdag 9 maart opnieuw in het Sparta-stadion gespeeld. Alleen de winnaar van het olympisch kwalificatietoernooi plaatst zich voor Rio 2016.

Uit de krant