Afbeelding

Myrthe Moorrees: trainingskamp met Oranjevrouwen

Algemeen

Bondscoach Arjan van der Laan belegt twee tweedaagse trainingskampen in het kader van de voorbereiding van het Nederlands vrouwvoetbalteam op het olympisch kwalificatietoernooi.

De eerste tweedaagse, die is bestemd voor internationals die actief zijn in de Eredivisie of momenteel in Nederland trainen, vindt plaats op 15 en 16 februari in Ermelo. Onder hen is ook Myrthe Moorrees uit Venray, die speelt voor PSV.  "Het is mooi dat ik dit weer mee mag pikken", zegt Moorrees. "Het is toch wel een verrassing, omdat ik de laatste keer niet stand-by stond."

De 18-koppige selectie meldt zich maandag 15 februari in Ermelo. De spelersgroep voor het tweedaagse trainingskamp op 22 en 23 februari – ook in Ermelo – wordt later bekendgemaakt. Het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) vindt van 2 tot en met 9 maart plaats in Den Haag en Rotterdam. Tijdens dit toernooi strijdt Nederland samen met Noorwegen, Zwitserland en Zweden voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Alleen de winnaar van het OKT plaatst zich voor Rio 2016.

Uit de krant