Afbeelding

Theatertour Limburgeren 2.0 start 25 februari in Venray

Algemeen

Veldeke Limburg bestaat 90 jaar en heeft daarom 2016 uitgeroepen tot Jaor van de Limburgse Dialekte. Dat wordt onder meer gevierd met een theatertour langs de Limburgse theaters.

De besloten première vindt gelijktijdig met het jubileumfeest van Veldeke plaats, op zondagavond 21 februari in de Oranjerie in Roermond. De eerste publieksvoorstelling is in de Venrayse schouwburg, op donderdag 25 februari. Mét Venrayse inbreng. De voorstelling Limburgeren 2.0 laat op kleurrijke wijze zien wat Limburg is, hoe Limburgers met elkaar omgaan, en welke opmerkelijke tradities, dialectverschillen, normen en waarden, culinaire en culturele gewoontes wij er op nahouden.

De voorstelling wordt gespeeld door dialectsprekende amateurspelers en muzikanten uit alle wind- en dialectstreken van Limburg. In de hoofdrollen spelen Bert Kop (docent Hendrik (zèk mer Henk) van der Velde), Riet de Laat (Truus van Rosmolle), Jeroen Camminga (Said Abdullah Ismail Bouhm), Jeanne van Maarseveen (Geeske Custers) en Pieter Ritzen (Caspaar van Balingen). Profiteer van de lezersactie van Peel en Maas en bezoek de voorstelling met 25% korting. U betaalt geen 16 euro, maar 12.50 euro. Ga naar de website www.jaorvandelimburgsedialekte.nl, klik op de button theatertour, vul het bestelformulier in en geef als kortingscode PeelenMaas aan. U krijgt vervolgens een bevestigingsmail waarin staat hoe u de kortingskaarten kunt betalen. U krijgt de kaarten per mail toegestuurd.

Uit de krant