Nipt verlies voetbalsters Venray

Venray

De Venrayse voetbalsters verloren zondagmiddag onder leiding van hun nieuwe trainer Bart Denissen op eigen veld nipt van Eldenia: 2-3.

Het eerste half uur waren de gasten de betere ploeg, maar kwam het thuisteam door een gelukkige goal van Elisa van Knippenberg (foto) op een 1-0 voorsprong. Tot aan de pauze creëerden de Venrayse voetbalsters veel kansen. Na de rust scoorde Michel Vrenken de tweede treffer. De gasten bleven echter veel druk zetten en wisten in de laatste kwartier op gelijke hoogte te komen. In de 95e minuut maakten zij uit een corner het beslissende doelpunt.

Bart Denissen neemt voor de tweede maal het stokje over als hoofdtrainer van het eerste damesteam. Vorig seizoen volgde hij Otto Verheijen op. Nu vervangt Denissen Frank Sieben, die kortgeleden abrupt stopte als trainer. Donderdagavond stond de nieuwe trainer voor het eerst samen met de dames op het veld. 'Het voelde vertrouwd, aldus Denissen.

De coach staat een pittige taak te wachten met een team dat in de hoofdklasse tegen degradatie vecht. Denissen heeft er echter veel vertrouwen in: 'Vorig seizoen was eenzelfde situatie, toen is het gelukt. Dit jaar gaat dat weer lukken. Er zit heel veel potentie in deze ploeg, maar we moeten meer aan ons eigen spel blijven spelen, vertrouwen hebben. We moeten blijven knokken en vechten. Als we dat doen, gaan we nog heel wat punten pakken.