Maria en Thoone succesvol in bekertoernooi

Venray

Gianluca Maria uit Venray en Freek Thoone uit Leunen waren dinsdagavond succesvol in het KNVB-bekertoernooi namens hun clubs MVV Maastricht en Achilles'29. Mede dankzij de treffers van beide aanvallers wonnen die clubs hun wedstrijd, waardoor ze doorgaan naar de derde ronde. Maria zette MVV op het juiste spoor tegen vierdeklasser TEC uit Tiel. De 21-jarige Venraynaar maakte de eerste twee doelpunten in de uitwedstrijd, die eindigde in 1-3. De eerste treffer viel van de strafschopstip. Maria werd in de rust gewisseld. Thoone (28) opende de score voor Achilles'29 tegen HSC'21 uit Haaksbergen, vorig seizoen nog een tegenstander in de topklasse van het zondagvoetbal. De Gelderse club, sinds dit seizoen actief in de Jupiler League, won de confrontatie in Groesbeek met 5-1. Thoone ging een kwartier voor tijd naar de kant. Wesley Deenen beleefde een mindere avond in het bekertoernooi. De 20-jarige Venrayse aanvaller verloor met FC Oss thuis van VVV-Venlo, dat vlak voor tijd een verlenging wist af te wenden: 1-2.