Het prinselijk gezelschap van de jubilerende D'n Bok in Swolgen.
Het prinselijk gezelschap van de jubilerende D'n Bok in Swolgen. Foto: Sanne Hendriks

Eric Ambrosius jubileumprins Bokken Swolgen

Carnaval/Vastelaovend

Eric Ambrosius is vrijdagavond uitgeroepen tot jubileumprins van carnavalsvereniging D'n Bok in Swolgen, die dit jaar haar 6x11-jarig jubileum viert. Samen met zijn prinses Ineke en adjudanten Eduard Maas en Hans de Swart gaat prins Eric II tijdens dit carnavalsseizoen voorop.

Prins Eric II is 51 jaar oud en getrouwd met Ineke. Eric en Ineke zijn echte carnavalsvierders. Zo is Eric ook voorzitter van de carnavalsvereniging en zijn ze samen al verschillende jaren actief voor de vereniging.

Buiten het carnaval gaan ze regelmatig een avondje stappen, gezellig uiteten of eropuit met hun hond Dommelsch. De prins is in het dagelijks leven werkzaam bij Walkro Blitterswijck als hoofd logistiek en productieplanning. De prinses is werkzaam in de verzekeringen, op de afdeling food & agri. Beiden zijn tevens enorme liefhebbers van muziek; Ineke bespeelt de bugel bij Fanfare Vriendenkring en Eric is bij Vriendenkring actief als secretaris. Beiden spelen ook bij joekskapel Höege Nöe(d)t en Ineke maakt tevens deel uit van het orkest Sjanté.  Ook is ze actief in de dorpsraad van Swolgen.

Eric Ambrosius wordt dit jubileumjaar bijgestaan door zijn adjudanten  Eduard Maas (49) en Hans de Swart (52). Eduard Maas is varkenshouder en lid van de Varketing Group. In z'n vrije tijd voetbalt bij het vierde team van Sporting ST en is hij bestuurlijk actief bij de dorpsraad van Swolgen en de commissie boerenbruiloft van D'n Bok. Hans de Swart is eigenaar van Mart van Dijk Boomkwekerijen in Swolgen en gaat in z'n vrije tijd graag happen en stappen. Ook leest hij graag een spannend boek. Bovendien is hij regelmatig op de zondagmorgen als sponsor van het vierde team van Sporting ST langs de lijn te vinden.

Prins Eric gaat samen met zijn prinses en adjudanten carnaval vieren met het motto: '6 X 11 efkes niks àn de kop, mit dit trio veurop wurt dizze carnaval hieëlemaol top!'

Uit de krant