De carnavalswagen uit Oirlo kan na het afplakken van alle Bavaria-logo's toch deelnemen aan de optocht in Venray. Foto: Niek Loonen.
De carnavalswagen uit Oirlo kan na het afplakken van alle Bavaria-logo's toch deelnemen aan de optocht in Venray. Foto: Niek Loonen.

Bierwagen Oirlo toch in optocht Venray

Carnaval/Vastelaovend

De veelbesproken carnavalswagen van BC De Brouwerij uit Oirlo doet maandagmiddag toch mee met de grote optocht in Venray. De organisatie van de optocht wilde de wagen weren vanwege de vele reclame-uitingen.

Het bouwwerk op de wagen bestaat namelijk uit zo'n 1000 kratten van biermerk Bavaria. Als alle logo's worden afgeplakt, is de Oirlose vriendengroep alsnog welkom in Venray. "We balen hier natuurlijk ontzettend van", vertelt wagenbouwer Niek Loonen. "We hebben ruim één maand gebouwd en de voorbereidingen hebben maanden geduurd." Ongeveer de helft van de bierkratten is geleend van de bierbrouwer uit Lieshout. "De andere helft hebben we zelf leeggedronken."

De carnavalswagen is een ode aan de jubilerende carnavalsvereniging uit Oirlo. De Spurriemök viert dit seizoen namelijk het 8x11-jarig jubileum. Alle logo's worden vrijdagmiddag afgeplakt met stickers. De ontwerpen moesten woensdagmiddag nog gemaakt worden, maar volgens Loonen is de wagen op tijd klaar. "We moeten duizenden stickers plakken, maar we maken er gewoon een gezellige middag van."

Milton Cavis van carnavalsvereniging De Piëlhaas legt uit waarom de wagen in eerste instantie niet welkom was. "In de reglementen staat duidelijk dat reclame-uitingen niet geaccepteerd worden. De wagen uit Oirlo staat bomvol logo's van Bavaria. Dus als de logo's zichtbaar zijn mogen ze niet meedoen. Wellicht worden de regels in de toekomst aangepast, maar dat is dit jaar nog niet het geval." 

Uit de krant