Prins Stan I en zijn adjudanten Kai en Roel
Prins Stan I en zijn adjudanten Kai en Roel Foto: Jordi Smeets

Stan Jilesen prins Knöllekes Leunen

Carnaval/Vastelaovend Carnaval Cultuur en Uitgaan Leunen

Stan Jilesen is zaterdagavond uitgeroepen tot prins Stan I van carnavalsvereniging ‘t Knölleke uit Leunen. Hij wordt tijdens zijn regeerperiode bijgestaan door zijn adjudanten Kai Claessens en Roel Theunis.

Stan is de opvolger van prins Rob II (Rob Peeters), die tijdens het prinsenbal werd opgenomen bij de APK van ’t Knölleke. Ook werd er na 26 jaar afscheid genomen van nar Wim van Osch, hij werd voor al zijn verdiensten benoemd tot Erenar.

De 28-jarige prins Stan I woont samen met zijn vriendin Fenne aan de Rector Nabbenstraat in Leunen. In het dagelijks leven werkt hij als controller bij Smedts Bedrijfshallen in Oostrum. In zijn vrije tijd voetbalt hij bij van SV Leunen en vormt hij met zijn vrienden een zaalvoetbalteam bij ZVV Leunen, waarvan hij tevens voorzitter is.

Adjudant Kai is 29 jaar, zijn vriendin is Anne en hij is werkzaam bij Canon Production Printing in Venlo. Adjudant Roel is ook 29 jaar, hij woont samen met zijn vriendin Lonneke en is werkzaam bij Hendrix Genetics in Boxmeer.

Stan Jilesen is een carnavalsvierder in hart en nieren. Hij hoorde bij de formatie Kieës mit Kruut, waarmee hij eerste werd tijdens het liedjesfestijn in Leunen en tweede in de liedjesfinale van Venray. Momenteel is hij nog niet uitgezongen en is hij onderdeel van De Chipito’s. Ook deed hij meerdere keren aan de zittingsavonden in Leunen mee met 4XNX en zit hij in de commissie Liedjesfestijn.

Zijn leus luidt: ‘Laot òw nie gek make, dat doen weej wel!’

Op carnavalszaterdag 10 februari 2024 van 19.11 tot 21.11 uur vindt de receptie ter ere van prins Stan I en zijn adjudanten Kai en Roel plaats in het Knollehuus (De Baank).

Uit de krant