Prins Luke I samen met zijn prinses Merel en adjudanten Tom en Tim.
Prins Luke I samen met zijn prinses Merel en adjudanten Tom en Tim. Foto: Persfoto

Luke Thoonen prins D’n Bok Swolgen

Algemeen Carnaval Cultuur en Uitgaan Swolgen

Luke Thoonen is zaterdagavond uitgeroepen tot prins van carnavalsvereniging D’n Bok in Swolgen. Prins Luke I wordt tijdens zijn regeerperiode bijgestaan door zijn prinses Merel en zijn adjudanten Tim Hodzelmans en Tom van der Heijden.

Luke (31), geboren in Meerlo en opgegroeid in Blitterswijck, werkt in het dagelijks leven als asfaltwerker bij Hoog Martens. Prinses Merel is geboren en opgegroeid in Oirlo en is werkzaam als procescoördinator bij de Mutsaersstichting. Beiden hebben al lange tijd hun vriendengroep ‘Nie Wies’ in Swolgen. Samen wonen ze sinds 2016 in Swolgen en ze hebben inmiddels drie kinderen: Jur (3), Fer (2) en hun pasgeboren dochter Kris.

Luke is op de zondagen onder de lat te vinden als keeper bij Sporting ST 4. Tevens gaat hij in het weekend graag op stap. Hij is als echte carnavalsvierder ook al verschillende jaren lid van D’n Bok. Ook Merel slaat niet vaak een carnavalsfeestje over, ze zit bij de ‘Vrollie van de Raod’ en was in 2006 jeugdvorstin van de Spurriemökke in Oirlo.

Adjudant Tim (29) is sinds vorig jaar de nieuwe vorst van de carnavalsvereniging. Tim is doorgaans werkzaam als accountant bij Bol Adviseurs in Boxmeer. Adjudant Tom (42) vormde vorig jaar nog samen met Maartje het boerenbruidspaar van D’n Bok. Hij is toezichthouder/projectmedewerker bij provincie Limburg.

Prins Luke zijn leus luidt: ‘Gezelligheid kent gén tied, fieëst mit ós mit en geniet’. 

Uit de krant