Afbeelding
Foto: Laura Fotostudio

Ze zijn er weer: Reintjes rozen

Algemeen Veulen

De klanten hebben er even op moeten wachten, maar ze zijn er eindelijk weer: de enige échte rozen van Reintjes Bloemen uit Veulen. Ondanks het koude en natte voorjaar staan de eerste rozen uit de kassen van Reintjes weer in diverse woonkamers in de regio. “Het is een heerlijk gevoel om onze eigen rozen weer te verkopen”, zegt Mariet Reintjes enthousiast.

Het is de afgelopen maanden absoluut niet gemakkelijk geweest voor Reintjes Bloemen. Vanwege de hoge energiekosten was het namelijk te duur om rozen te kweken in de eigen kassen aan de Lorbaan 3 in Veulen. Het familiebedrijf was genoodzaakt om bloemen uit het Westland te halen. Kwalitatief ook goede rozen, maar het voelde volgens Mariet toch anders. “Ook voor onze klanten was het even wennen en zeker voor onze medewerkers was het een fijn gevoel om weer eigen rozen in handen te hebben”, zegt Mariet.

Reintjes Bloemen had tijdens de wintermaanden wel door kunnen gaan met het kweken van eigen rozen, maar dan was de verkoopprijs van één roos richting de drie euro gegaan en dat is volgens Mariet nooit een realistische oplossing geweest. “Dat gaan niemand betalen en dat kun je ook niet vragen. We sluiten nu deze moeilijke fase af en willen weer vooruit kijken.”

Dat gebeurt meteen met een bijzondere week want Moederdag staat namelijk weer voor de deur op zondag 14 mei. Om de week voor Moederdag extra feestelijk te maken pakt Reintjes Bloemen uit met verschillende acties. Zo ontvangen de eerste 25 klanten op maandag 8 mei een goodiebag en later in de week maken klanten kans om hun aankoopbedrag terug te krijgen. “Het is volgende week ook de week van de stenen winkel en daarmee brengen we onder de aandacht dat het veel meer een beleving is om bij lokale ondernemers te kopen dan via internet.”

Meer informatie via de website www.reintjesbloemen.nl.

Uit de krant