Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Koninklijke onderscheiding voor Toos van de Wal

Algemeen Venray

Toos van de Wal is woensdagochtend benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ruim 27 jaar draagt Van de Wal uit Venray actief haar steentje bij in de Venrayse samenleving. Vanaf 1995 tot de dag van vandaag is Van de Wal vrijwilliger bij de Stichting Fietsvierdaagse Venray, waarbij ze op allerlei vlakken inzetbaar is.

Ruim 25 jaar wast Van de Wal de tenues van de voetbalelftallen van SV Venray. Ze heeft jarenlang de tenues van alle jeugdelftallen en vier volwassenteams gewassen; nu wast ze nog de shirts van een volwassenteam.

Ruim achttien jaar is Van de Wal overblijfmoeder geweest bij basisschool De Kruudwis in Venray. Naast dat ze een vrolijke, meelevende overblijfmoeder was, zorgde ze ook dat de was voor de school gedaan werd en ging ze mee als begeleidster op schoolreisjes.

Van de Wal heeft zich zeer lange tijd ingezet voor de Venrayse samenleving. Ze is een behulpzame, attente en zorgzame vrouw, die heeft laten zien dat ze van zeer grote waarde is voor de organisaties waar zij actief is/was.

Uit de krant