Afbeelding
Foto: Sinvid Mediamakers

Venray van toen in het Odapark

Algemeen

In de komende historische uitzending van het programma Venray van toen wordt teruggegaan naar 1999. In het Odapark is dat jaar een opvallende kathedraal gebouwd, van bamboe en elastiek. 


Op zondag 20 juni van dat jaar werd hier een plechtige heilige mis opgedragen. Waarin een bijzondere plaats was gereserveerd voor het gerestaureerde 13e-eeuwse beeld van St. Oda uit de Grote Kerk. Na alle plechtigheden werd het beeld van St. Oda in een processie teruggebracht naar de Grote Kerk.

Venray van toen is een geschiedenisprogramma met historische beelden uit de gemeente Venray. Het programma wordt ingeleid door presentator Paul Rutten. Dit maandelijkse programma komt tot stand door een samenwerking tussen Sinvid Mediamakers en Peel en Maas TV.


Venray van toen is komende zaterdag om 19.00 uur op Peel en Maas TV te zien. De uitzending wordt daarna ieder uur herhaald.  Op zondag begint ieder nieuw uur met Venray van toen en komende  woensdag wordt de uitzending vanaf 19.00 uur nogmaals ieder uur herhaald.

Ook op het YouTubekanaal van Peel en Maas TV is deze aflevering van zaterdagavond te bekijken. Via deze link zijn ook eerdere uitzendingen van Venray van toen te zien.

Uit de krant