Afbeelding
Foto: Sinvid Mediamakers.

Onthulling monument naamloze kinderen in Venray van toen

Algemeen

In de komende uitzending van Venray van toen wordt aandacht besteed aan de onthulling van een bijzonder Venrays monument. Het monument voor naamloos gestorven kinderen. 


In de jaren zestig was het de gewoonte om doodgeboren, dus ongedoopte kinderen, snel en naamloos te begraven in ongewijde aarde. Gelukkig kijken we daar nu heel anders tegen aan. Dit monument is een initiatief van Jeanne Peters en Nel Aben. Het kunstwerk werd gemaakt door kunstenaar Piet Hermans. Venray van toen is een geschiedenisprogramma met historische beelden uit de gemeente Venray. Het programma wordt ingeleid door presentator Paul Rutten. Dit maandelijkse programma komt tot stand door een samenwerking tussen Sinvid Mediamakers en Peel en Maas TV.

Venray van toen is komende zaterdag om 19.00 uur op Peel en Maas TV te zien. De uitzending wordt daarna ieder uur herhaald. Op zondag begint ieder nieuw uur met Venray van toen en komende woensdag wordt de uitzending vanaf 19.00 uur nogmaals ieder uur herhaald. Vanaf zaterdagavond is de uitzending ook op het YouTubekanaal van Peel en Maas TV te bekijken.


Foto: Sinvid Mediamakers.

Uit de krant