Marcel Lucassen gaat aan de slag als hoofd voetbalontwikkeling bij NEC in Nijmegen.
Marcel Lucassen gaat aan de slag als hoofd voetbalontwikkeling bij NEC in Nijmegen. Foto: NEC Nijmegen

Lucassen aan de slag als hoofd voetbalontwikkeling bij NEC

Algemeen Blitterswijck Sport Voetbal

NEC heeft Marcel Lucassen aangesteld als hoofd voetbalontwikkeling. Na een avontuur als technisch directeur van de voetbalbond in de Verenigde Arabische Emiraten keert de 61-jarige Lucassen uit Blitterswijck terug in Nederland, waar hij zich in Nijmegen gaat richten op de ontwikkeling en begeleiding van trainers, coaches en spelers in de DFDS – NEC Voetbalacademie.

Lucassen: “NEC heeft zich de laatste jaren op sportief vlak in sneltreinvaart ontwikkeld, waarbij er een belangrijke rol weggelegd was voor de jeugdopleiding. Dat heeft zich recent al vertaald in mooie successen in het Goffertstadion. Met mijn ervaring in het binnen- en buitenland wil ik een steentje bijdragen aan een nog betere verbinding tussen de academie en het eerste elftal.”

In de afgelopen jaren bekleedde Lucassen soortgelijke functies bij de Duitse voetbalbond (DFB), Arsenal en de KNVB. Na een jaar dienstverband bij de KNVB vertrok hij naar de Verenigde Arabische Emiraten, om als technisch directeur van de voetbalbond aan de slag te gaan. Door de jaren heen is hij ook verantwoordelijk geweest voor verschillende jeugdelftallen van clubs en nationale bonden.

Uit de krant