Marcel Lucassen in Zeist bij de KNVB.
Marcel Lucassen in Zeist bij de KNVB. Foto: KNVB

Marcel Lucassen weg bij KNVB

Algemeen

Marcel Lucassen uit Blitterswijck legt per 1 mei 2022 zijn functie als directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB neer. In onderling overleg is besloten om het huidige arbeidscontract niet te verlengen. “De afspraak was dat we richting het einde van mijn eerste jaar bij de KNVB zouden bespreken of ik me vervolgens voor meerdere jaren in deze functie wilde vastleggen. We hebben gezamenlijk besloten om daarvan af te zien”, aldus Lucassen.

“Mijn visie op de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal is niet veranderd. Het liefst ben ik iedere dag met puur voetbaltechnische zaken bezig. Bij deze directiefunctie horen ook veel organisatiebrede vraagstukken. Voetbalinhoud is echter voor mij waar ik mijn aandacht en energie in wil steken. In de toekomst zal dat gegeven dus mijn keuze bepalen.”

Eerder werkte Lucassen bij onder meer de Duitse voetbalbond (DFB), Arsenal en TSG 1899 Hoffenheim. Door de jaren heen was hij adviseur van diverse nationale bonden. Bij de KNVB is de directeur voetbalontwikkeling onder meer verantwoordelijk voor de nationale jeugdteams, de KNVB Academie, het jeugdtopvoetbal en het breedtevoetbal.

Uit de krant