Afbeelding
Foto: eigen foto

D’n Tomp verkoopt eigen boerensoftijs

Algemeen Veulen

Het boerensoftijs van Hans en Nicolien Geurts uit Veulen is komend weekend te proeven tijdens de lammetjesdagen van Peelkudde Schaapsdrift in Ysselsteyn. Het evenement op zaterdag en zondag vormt de opening van het ijsseizoen voor het echtpaar. Vanaf maandag 25 maart staat de ijsmachine weer op de vertrouwde plek aan de Veulensewaterweg 22 in Veulen.

Het romige softijs wordt gemaakt van de melk van de eigen koeien van Hans en Nicolien Geurts. Het zijn runderen die vanaf april tot oktober in de wei lopen. Voor de verkoop van het ijs is er naast het erf, op de tomp van de ren, een houten hutje geplaatst met daarin de ijsmachine. Vandaar ook de naam D’n Tomp.

Ook is er onder de grote populieren een picknicktafel geplaatst zodat iedereen de gelegenheid heeft om in de schaduw met mooi uitzicht op de weidse Peel van een ijsje te genieten. D’n Tomp is van 08.00 uur tot 22.00 uur geopend. De ijsmachine is een zelftap en een ijsje kost twee euro per stuk. Mensen moeten wel contant en gepast betalen. Pinnen is niet mogelijk. Het apparaat accepteert alleen muntgeld. Eventueel kan Nicolien geld wisselen, hiervoor kun je haar bellen, haar telefoonnummer hangt bij de automaat. “We hebben vorig jaar ons eerste ijsseizoen gedraaid en dat was eigenlijk heel geslaagd”, zegt Hans Geurts enthousiast. “Nu hebben we de ijsautomaat voor het eerst een heel jaar draaien dus we hopen dat de mensen onze ijsmachine weer goed weten te vinden.”

De komende periode begint het boerenechtpaar uit Veulen ook met de verkoop van eigen kaas. “Ik hoop dat we halverwege april onze eerste eigen kazen kunnen aanbieden in D’n Tomp. Momenteel is de melk van onze eigen koeien bij een kaasmaker in De Rips en hij maakt er uiteindelijk verse boerenkaas van. In eerste instantie verkopen we alleen jonge kaas, maar misschien komt er in de toekomst nog wat meer variatie. De kaas staat in een verkoopautomaat bij de ijsmachine en mensen kunnen daar met cash op pinpas betalen. We denken dat kaas en ijs een hele mooie combinatie is.”

Uit de krant