Afbeelding
Foto: eigen foto

D’n Tomp verkoopt eigen boerensoftijs

Algemeen

Hans en Nicolien Geurts zijn afgelopen maandag gestart met de verkoop van boerensoftijs. De familie Geurts heeft een melkveebedrijf aan de Veulensewaterweg 22 in Veulen. Het heerlijke romige softijs is gemaakt van de melk van eigen koeien. Het zijn runderen die vanaf april tot oktober in de wei lopen.

Voor de verkoop van het ijs is er naast het erop, op de tomp van de ren, een houten hutje geplaatst met daarin de ijsmachine. Vandaar ook de naam D’n Tomp.

Ook is er onder de grote populieren een picknicktafel geplaatst zodat iedereen de gelegenheid heeft om in de schaduw met mooi uitzicht op de weidse Peel van een ijsje te genieten.

D’n Tomp is van 08.00 uur tot 22.00 uur geopend. De ijsmachine is een zelftap en een ijsje kost twee euro per stuk. Mensen moeten wel contant en gepast betalen. Pinnen is niet mogelijk. Het apparaat accepteert alleen muntgeld. Eventueel kan Nicolien geld wisselen, hiervoor kun je haar bellen, haar telefoonnummer hangt bij de automaat.

Op zondag 23 juli is er van 10.00 tot 18.00 uur een introductiedag. Iedereen kan dan voor slechts één euro een ijsje komen proeven. “Hopelijk wordt dit een mooie zonnige dag, dan smaakt zo’n ijsje toch het lekkerst”, zeggen Hans en Nicolien enthousiast.

Uit de krant