Gezellige drukte op het Schouwburgplein tijdens Enkeltje Venray  2023.
Gezellige drukte op het Schouwburgplein tijdens Enkeltje Venray 2023. Persfoto

Kaartverkoop Enkeltje Venray van start

Algemeen Carnaval Cultuur en Uitgaan Venray

Afgelopen maandag, 11 maart, is de verkoop voor de 11e van de 11e in Venray gestart. “Met de verkoop op de eerste dag is het bezoekersaantal van afgelopen jaar al haast geëvenaard! Daarmee lijkt de aftrap van de vastelaovend op 11 november 2024, ongeacht een doordeweekse dag, goed geland te zijn in het Venrayse”, meldt Lotte Liebrand van De Klokkenluider. “Het was best even spannend of de verkoop ook dit jaar goed op gang zou komen, het is de eerste keer dat we dit zo groot op een doordeweekse dag gaan organiseren.” 

Enkeltje Venray, zoals de 11e van de 11e door de organisatie genoemd is, wordt georganiseerd door stichting Rooj Draejt Dur, een samenwerkingsverband van acht Venrayse horecaondernemingen. Door die samenwerking en de spreiding van het risico kan de organisatie ook groot uitpakken als de 11e van de 11e op een doordeweekse dag valt. “Na een geweldige eerste buiteneditie in 2023 zou het hartstikke zonde zijn als we niet doorpakken, we nemen de gok en gaan er, met een geweldig programma, vol voor”, vervolgt Rens Philipsen van Café Hulsman.

Voor, tijdens en na de eerste buiteneditie kreeg de organisatie wat opmerkingen over het programma, maar die kritiek zal met het programma van dit jaar volledig verstommen, denkt ze. Met Bjorn en Mieke, Pruuf Mar, Rob & Rob, GoedZat, Spik en Span, Hoondervel en vele andere Limburgse en Venrayse toppers staat de bezoekers een boordevol programma van formaat te wachten. Het  programma, samen met de muzikale omlijsting van de Venrayse formatie Naachtwaerk, staat volgens Philipsen garant ‘voor een weergaloze viering van de elfde van de elfde’.

Het evenement op 11 november vindt plaats op het schouwburgplein en start om 12.44 uur. Tickets voor de opening van de vastelaovend zijn te koop via www.roojdraejtdur.nl en kosten 12,50 euro per stuk. Jeugd t/m 17 jaar kan kaarten kopen voor 7,50 euro en voor kinderen tot 12 jaar is de entree gratis.

Uit de krant