De eerste kaarten voor het Vierlingsbeekse festival Outlands gaan vrijdagavond om 19.00 uur in de verkoop.
De eerste kaarten voor het Vierlingsbeekse festival Outlands gaan vrijdagavond om 19.00 uur in de verkoop. Persfoto Outlands

Kaartverkoop Outlands Festival Vierlingsbeek in de startblokken

Algemeen Cultuur en Uitgaan Economie Jeugd en Jongeren Regio Venray Vierlingsbeek Werk en Economie Wonen en Leven

De ‘early bird’-kaartverkoop voor de tiende editie van Outlands Festival start vrijdag 26 januari (morgen) om 19.00 uur. The Enchanted Forest (‘het betoverde bos’) is het centrale thema van het driedaags muziekfestijn, dat op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni 2024 op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek wordt gehouden en ook populair is onder Venrayse festivalgangers. “We brengen vrijdagavond een x-aantal kaarten vervroegd en tegen een gereduceerde prijs op de markt”, zegt Outlands-voorzitter Roel Gerrits. “Vervolgens maken we eind februari de line-up bekend en dan zal ook de rest van de kaarten in de verkoop gaan.” 

Het aantal bezoekers dat op de komende editie van Outlands welkom is, is iets opgetrokken. “Met 500 per dag”, weet Gerrits. “In totaal brengen we per festivaldag 3500 kaarten op de markt, bij eerdere edities waren dat er 3000. We hebben het festivalterrein en alle andere organisatorische zaken ook op dat aantal aangepast. Denk aan meer toiletten, meer tappunten en andere randzaken die gewoon heel belangrijk zijn voor een goed en veilig verloop van Outlands.”

Gerrits toont zich tevreden over de huidige stand van zaken. “Eigenlijk loopt alles naar wens. De contacten met de artiestenbureaus lopen en ook het ontwerp en de bouw van het podium is in gang gezet. Nee, ik kan en wil daar nog niet al te veel over zeggen, behalve dat Outlands een betoverende muzikale plek vol mystiek en magie wordt. Daarbij komt dat zich via verenigingen en andere wegen een groot aantal vrijwilligers hebben gemeld die mee gaan helpen om ook van deze editie weer een succes te maken. Daar zijn we heel erg blij mee, want zonder vrijwilligers kan een festival als Outlands niet draaien. Dagelijks zijn er zo’n 150 vrijwilligers in de weer, aanmelden om te helpen kan natuurlijk nog altijd.”


Een sfeerfoto van Outlands Festival 2022. Foto: Outlands Festival

Het verhaal achter het Vierlingsbeekse festival is bekend. In 2022 leek ‘The Final Destination’ (vanwege de druk op het privéleven van de organiserende vriendengroep) de laatste editie te worden, maar de organisatie besloot om na een jaar zonder Outlands de draad toch weer op te pakken. Omdat zij het misten, omdat de bezoekers het misten. “We hebben na de bekendmaking van onze doorstart zoveel positieve reacties ontvangen, niet normaal”, zegt Gerrits. “Outlands leeft, de afgelopen maanden hebben we als organisatie heel vaak te horen gekregen dat mensen, jong en oud, uitkijken naar de tiende Outlands. Het staat met dikke letters omcirkeld in hun agenda. Aan ons de taak om het waar te maken.”

Qua programmering is er niet veel veranderd. De vrijdagavond staat in het teken van Top 40- en feestmuziek, de zaterdag is qua muziek afgestemd op de liefhebber van ‘raw’ hardstyle- en hardcore en de zondag staat ook dit keer weer in het teken van, zoals Gerrits het noemt, ‘van alles wat’. “Met onder meer optredens van Nederlandstalige topartiesten in onze altijd gezellige tent en de mainstage zal de line-up uitpuilen met dansgarantie. Maar meer wil ik nu eigenlijk nog niet verklappen. Eind februari treden we met meer details over de artiesten naar buiten.”

Een ding wil hij als voetballiefhebber, Gerrits is ook voorzitter van de Vierlingsbeekse voetbalclub Volharding, nog wel kwijt. “Op vrijdagavond 21 juni speelt Nederland de EK-wedstrijd tegen Frankrijk, vanaf 21.00 uur. Die avond zorgen we voor een aantal schermen op het festivalterrein en ook op het podium zal de wedstrijd op een groot scherm live te volgen zijn. Met een artiest die zowel zijn eigen act draait als de wedstrijd op de voet volgt en muzikaal meespeelt. Dat wordt een bijzondere beleving voor de bezoekers.” Met een lach: “En na afloop, als Oranje hopelijk de zege op zak heeft, wordt er door hem en andere topacts muzikaal nog twee uur lang vol gas gegeven. Dat wordt een mooie start van Outlands.”

Openingstijden Outlands Festival: vrijdag 21 juni 19.00 – 01.00 uur, zaterdag 22 juni: 13:00 – 23.30 uur en zondag 13.00 – 23.00 uur. Op zaterdag en zondag wordt het muziekfestijn afgesloten met vuurwerk. Alleen bezoekers van 18 jaar en ouder krijgen toegang tot het festival.

Meer informatie: www.outlandsfestival.nl


Uit de krant