Afbeelding
Foto: archief Peel en Maas

Komend weekend geen treinen tussen Venray en Roermond

Algemeen Oostrum Venray

ProRail werkt vanaf vrijdagavond 8 maart tot en met zondag 10 maart aan het spoor rondom Venlo. Door deze werkzaamheden vervallen op vrijdagavond 8 maart enkele treinen tussen Nijmegen en Venlo en tussen Venlo en Roermond. Op zaterdag 9 en zondag 10 maart rijden er de hele dag geen treinen tussen Venray en Roermond. Arriva zet bussen in. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden.

Door de werkzaamheden vervallen op vrijdag 8 maart in de late avond vanaf 23.00 uur de laatste treinritten (RS11) tussen Nijmegen en Venlo en tussen Venlo en Roermond. Reizigers kunnen gebruikmaken van stopbussen tussen Nijmegen en Venlo en tussen Venlo en Roermond. Reizigers stappen in Venlo over op een andere bus.

Op zaterdag 9 en zondag 10 maart rijdt, als gevolg van werkzaamheden aan het spoor door ProRail, de RS11 tussen Venray en Roermond niet. Reizigers kunnen gebruikmaken van stopbussen tussen Venlo en Roermond en tussen Venlo en Venray. Reizigers stappen in Venlo over op een andere bus. Overdag kunnen ze als reiziger ook gebruikmaken van de reguliere lijnbussen.

Vervangend vervoer
Voor het vervoer met een vervangende bus hebben de reizigers een geldig vervoerbewijs nodig, zoals een OV-chipkaart. Ze moeten hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan ze vertrekken en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Arriva informeert reizigers over de gevolgen van deze werkzaamheden voor hun treinrit via de informatieschermen in de treinen, via de website van Arriva, via posters op de stations en via berichten op social media.

Uit de krant