Yvo Heitling van SV Venray ontvangt een cheque uit handen van Junior Kamer voorzitter Loes Rouwette
Yvo Heitling van SV Venray ontvangt een cheque uit handen van Junior Kamer voorzitter Loes Rouwette Foto: Eigen foto

Hartveilig voetballen

Algemeen Sport Venray Voetbal

SV Venray heeft vorig jaar het project ‘Hartveilig voetballen’ geïntroduceerd. Dit naar aanleiding van een voorval met een jonge voetballer, waarbij door snel en adequaat handelen van omstanders de afloop goed was.

Om ook in de toekomst de overlevingskansen in geval van een hartstilstand van personen op en naast het veld te vergroten, bestaat het project ‘Hartveilig voetballen’ uit verschillende onderdelen. Enerzijds is er een nieuwe AED en opvallende AED-kast opgehangen aan de muur van de kantine van SV Venray. Anderzijds krijgen de leden van SV Venray reanimatietrainingen.

Junior Kamer Venray zet zich in voor positieve veranderingen in de maatschappij. Om bij te dragen aan dit mooie initiatief van SV Venray, heeft Junior Kamer Venray afgelopen week een cheque overhandigd van maar liefst 1.500 euro. De Junior Kamer heeft van oudsher binding met dit onderwerp. Het bedrijf Rotaid, dat ook een belangrijke rol speelt in het hartveilig maken van SV Venray, is ontstaan vanuit een eerder project van deze servicevereniging.

De bijdrage van Junior Kamer Venray gaat gebruikt worden om meer leden van SV Venray de reanimatietraining en herhaaltrainingen te laten volgen.

Uit de krant