De veteranen van SV Venray volgden afgelopen week een reanimatiecursus.
De veteranen van SV Venray volgden afgelopen week een reanimatiecursus. Foto: SV Venray

Veteranen SV Venray hartveilig

Algemeen Overige sporten Sport Venray Voetbal

In een respons op recente gezondheidsincidenten binnen hun gemeenschap, hebben de veteranen van SV Venray deelgenomen aan een reanimatie- en AED-cursus als onderdeel van het project Hartveilig Voetbal. 

Dit initiatief, opgezet door Dani Wientjens (Rotaid AED Cabinets Venray) en Patricia Janssen (moeder van de getroffen speler), is een directe reactie op een incident waarbij een jonge speler onwel werd en door snel ingrijpen en het gebruik van een aed werd gered. De club heeft deze gebeurtenis aangegrepen om het bewustzijn en de vaardigheden in eerste hulp binnen de gemeenschap te vergroten.

Karel van Daal, een van de deelnemende veteranen, benadrukte het belang van deze cursus: “We zijn trots op de vele aanmeldingen uit onze groep. Het is belangrijk dat we weten hoe te handelen in noodsituaties, niet alleen op het voetbalveld, maar ook daarbuiten.”

De cursus, gegeven door Anita Seuren (EHBO en reanimatie opleidingen), duurde ongeveer drie uur en omvatte theorie, praktische training in het gebruik van een AED, reanimatietechnieken en instructies voor het toepassen van de stabiele zijligging. De betrokkenheid van de veteranen werd verder aangewakkerd door een recent voorval waarbij hun keeper, Martijn Houwen, een hartinfarct kreeg en door snel handelen beperkte schade opliep. Hun deelname, met in totaal 24 aanmeldingen, weerspiegelt een groeiend bewustzijn binnen de club over het belang van kennis en vaardigheden in noodsituaties. Dit initiatief heeft niet alleen impact gehad op de deelnemers zelf, maar ook op de bredere gemeenschap.

Met plannen voor toekomstige cursussen en de mogelijkheid voor andere clubs om deel te nemen, zet SV Venray zich in voor een hartveiligere toekomst, zowel op het veld als daarbuiten. Voor meer informatie of om zich aan te melden voor toekomstige cursussen, kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Dani Wientjens via dani@rotaid.com

Uit de krant