Afbeelding
Foto: Gemeente Venray

Nominaties welkom voor eerste jeugdlintje

Algemeen Politiek Venray

Wie een buurtgenootje, vrijwilliger of kleinkind kent die in aanmerking moet komen voor het eerste Venrayse Jeugdlintje 2024, mag zich melden bij de gemeente Venray. De gemeenteraad ging vorige week akkoord met het invoeren van de nieuwe onderscheiding in Venray.

Alleen kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen of voor onze gemeente, komen in aanmerking voor het lintje. Bijvoorbeeld kinderen die langere tijd hulp bieden aan ouderen, zieken of eenzamen. Jongeren die zich inzetten als vrijwilliger, een leven hebben gered of een actie hebben opgezet voor een goed doel, hun buurt of anderszins. “Onze samenleving maken we samen”, stelt burgemeester Michiel Uitdehaag. “Veel jonge Venraynaren zetten zich dagelijks in voor elkaar, voor onze gemeente. Zoveel inzet en betrokkenheid maken mij trots. Zij zijn een inspiratie voor anderen. En daar mag een mooie waardering tegenover staan.”

Het Venrayse Jeugdlintje bestaat uit een medaille en oorkonde en wordt jaarlijks uitgereikt op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Aanmelden van jeugdigen kan tot en met 1 september via www.venray.nl/jeugdlintje. Hier staat ook meer over de procedure.

Uit de krant